Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 2 oktober 2024

Små hemligheter avslöjas när Löfven minns

 



Svetsare och statsminister
Stefan Löfven, i samarbete med Ulrika Knutson
Atlas

Stefan Löfven är ett barn av det svenska folkhemmet och hans memoarbok är lika mycket en berättelse om rekordårens Sverige och om hur välfärdsstaten börjar alltmer naggas i kanten, som en skildring av ett ändå ganska spännande levnadsöde. Det är ett öde som i hög grad är ett liv i Rörelsens tjänst, och det är ingen tillfällighet att han i förordet berättar om sin motvilja att skriva memoarer, men hur han tar till sig andras uppmaning att det är hans ”skyldighet”.

Stefan Löfvens liv börjar inget vidare. Fyra veckor gammal hamnar han på ett förmodligen allt annat än idylliskt barnhem i Årsta i Stockholm. Men snart vänder det. Han är bara tio månader när han kommer till sin fosterfamilj i Sunnersta utanför Sollefteå.

Han berättar med värme som berör om åren hos Iris och Ture Melander, en lycklig uppväxt som i mångt och mycket kom att forma honom till den han blev. ”Det röda Ådalen” var framför allt sosserött, stabilt ”sossigt”, och Löfven hittar snabbt in i rörelse, och är med att bilda SSU i Boteå.

/../

Läs hela texten i Tidningen Ångermanland



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar