Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 5 november 2021

Spektakulära kriminalfall i Ådalen



 

Slukhål
Tove Alsterdal
Lind & Co

Eira Sjödin är tillbaka. Kramforspolisen som har återvänt hem för att ta hand om sin dementa mamma, som plågas av inre osäkerhet trots sin uppenbara yrkeskompetens, och med ett komplicerat kärleksliv. Åter igen bryts polisarbetets vardagliga tristess med några spektakulära kriminalfall, utspridda över Ådalen.

”Slukhål” är en fristående fortsättning på ”Rotvälta”, andra delen i en tänkt trilogi. Många personer och en del händelser återkommer, det dyker till och med upp en poliskommissarie från en helt annan roman, ”I tystnaden begravd”, men den nya boken kan med fördel läsas oberoende av sin föregångare.

Igenkänningsfaktorn för Ådalsborna är mycket hög, kanske mest i Kramfors, men också en hel del i både Sollefteå och Härnösand.

Samtidigt vill jag gärna tro att även många andra känner igen sig i bilden av en trakt på tillbakagång, som lider av tilltagande avfolkning, en allt äldre befolkning, försämrad samhällsservice, där människor slits mellan viljan att flytta eller stanna kvar, att komma hem igen eller bara glömma, där det förflutna är mer närvarande än framtiden.

Men där det också pågår en stilla vardag, och ibland vävs stora drömmar.




Läs hela texten i Allehanda.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar