Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 16 november 2021

En kväll full av överraskningar – stipendier delades ut i Härnösand: "Vars är grabbarna?"

 


Härnösands anrika Musiksällskap kunde för tredje gången bjuda på en stipendiekonsert på St. Petri-logen till lovande unga sångare och musiker. Det delades ut tre olika stipendier, två knutna till familjen Sidner, det tredje hade frimurarna i Härnösand som avsändare. Publiken kände inte till i förväg namnen på stipendiaterna, så konserten blev en kavalkad av överraskningar.

Stipendierna har dessutom en prägel av historiens vingslag, och konserten kändes i hög grad som en fortsättning på många tidigare generationers musikaliska verksamhet.

Det gäller inte minst stipendiet till Ester Sidners minne. Hon var dotter till musikläraren Anders Sidner, som var den som 1842 bildade Härnösands Musiksällskap. Ester själv var en duktig sångerska, hon har bland annat haft Jules Massenet som lärare, och samarbetet med Debussy och Grieg.

Detta berättades av Ester Mogensen, barnbarn till Ester Sidner, och på plats i St. Petri-logen för att personligen överlämna stipendiet till de lyckligt utvalda, hela fyra till antalet, då också förra årets vinnare fick sina pris först nu.


Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar