Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 3 november 2020

Po Tidholm och Sara Parkman drog storpublik till Svanö: "Pandemin gör landsbygden mer attraktiv"



Först en timmes föredrag av Po Tidholm om glesbygdsproblematik. Sedan en lika lång konsert med Sara Parkman. Svanö kulturförening bjöd på en helkväll för alla sinnen på fredag kväll, precis vid ingången till Alla helgons dag.

På grund av det stora intresset med runt 100 intresserade, coronasäkrade man i Svanö folkets hus genom att köra dubbla pass med samma föreställning, ett klockan 18, och det andra 21. Hyggligt av de medverkande att ställa upp på det upplägget, det måste ha varit ganska körigt.

Po Tidholm är välkänd författare och debattör, med flera böcker, framför allt om Norrland, bakom sig. Han är själv uppvuxen på landet, och efter en tid i Stockholm åter glesbygdsbo.

Han inledde med en historisk överblick För 200 år sedan bodde 90 procent av Sveriges befolkning på landet, resten i städer och tätorter. Idag är förhållanden de omvända.

- Urbanisering och modernisering följs åt, och det är en utveckling som sker i hela landet, det finns länge en stark idé om att alla bidrar och har också rätt att ta del av framstegen, säger Po Tidholm.


Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar