Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 17 november 2020

Svensk dramatik får Teater Hernö att glänsa – men coronan stoppar fler föreställningar

 




Teaterlivet i Härnösand ger inte upp. TeaterHernö satsar på modern svensk dramatik med ”Glasäpplen” av Anders Duus. Uppsättningen på Härnösands teater stora scen blir lite speciell eftersom det är Christer Cavallius första helt självständiga regiuppdrag.

- Jag känner både förtjusning och respekt, och så nervositet förstås, som skådespelare gör man sitt, och det är det klart, nu är jag ansvarig för helheten, och när pjäsen väl är i gång finns det ingenting som jag kan göra längre, säger Christer.

Som helhet betraktad är uppdraget klart framgångsrikt. Tempot är bra med smidiga övergångar, replikväxlingarna rappa och vältajmade. Greppet med flera berättare fungerar väl, det blir nästan som den kommenterande kören i det antika dramat som för handlingen framåt.

Även om skådespelarna i TeaterHernö är amatörer i den meningen att de har civila jobb, är de alla mycket rutinerade, och håller en nivå som kan snarare beskrivas som semiprofessionell. I ”Glasäpplen” lever de upp i de högt ställda förväntningar som man kan ha på dem.


Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar