Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 28 juni 2018

En magisk dröm med Sollefteå Amatörteater

En midsommarnattsdröm är en av Shakespears mest spelade pjäs. Den anses också som ganska lättillgänglig och publikvänlig. Så kan det också vara för en professionell teaterensemble, men för amatörer är den en svår utmaning.

Det är Shakespeare, teater när den är som bäst, men också som mest krävande, det är komedi, och då gäller det att visa stor fingertoppskänsla och inte spela över, en vanlig fälla för amatörer. Ibland också proffs!

En ytterligare svårighetsdimension är att det spelas amatörteater som en del av pjäsen, och då ska amatörer agera dålig skådespelare. Onekligen en grannlaga uppgift.

Sollefteåamatörerna antar utmaningen och lyckas skapa en succéföreställning helt i publikens smak. Det beror inte enbart på förstärkningar från Härnösand och Örnsköldsvik. Sollefteåamatörteater har under de senaste åren genom samarbetet med länsregissören Iso Porovic utvecklat en bred erfarenhet och ett stort kunnande. Det betalar av nu, och har skapat trygga strukturer i ensemblen, som också lyfter nykomlingar.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar