Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 8 oktober 2019

En kärleksfull hyllning till Hasse & Tage – politik och musik i en hejdlös mix med Jacke Sjödin på hemmaplan





Det kan vara mycket vanskligt att sätta upp en föreställning med sånger och sketcher av Hasseåtage, risken är stor att man bara framstår som en pretentiös härmare, en lilleputt som förgäves försöker att nå upp till jättarnas nivå. Jacke Sjödin, med Meta Roos och Per Wikström undgår skickligt den fällan genom att helt enkelt vara sig själva i showen med det symboliskt opretentiösa namnet ”En kväll med Hasse & Tage”.

Det finns onekligen en närmast oändligt rik källa att ösa ur de två humorgeniernas skapande under flera decennier. Just nu ät det mycket kring Hasseåtage, inte minst tack vare dokumentärfilmen om dem av Jane Magnusson som visas nu inför storpublik på biografer över hela landet.

Men deras aktualitet är ingen dagslända, den är ständigt närvarande sedan länge. Jacke berättade mycket personligt – och humoristiskt förstås – om sin kärlek till de två som uppstod redan vid tio års ålder.

Jacke har en del gemensamt med sina idoler, den vardagliga, lite torra, humorn, bredden i ämnesvalet, förmågan att blanda högt och lågt, plumpt och akademiskt, rimkänslan, musikaliteten. Vid sin sida hade han Meta Roos, en välkänt skicklig uttolkare av Monica Zetterlunds repertoar. De sekunderades väl av Per Wickström.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar