Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 3 oktober 2019

Ångermanlands författare lockade publik vid årets bokmässa: "Mycket positiva reaktioner"





Efter ett par turbulenta år med infekterade diskussioner kring utrymme för de högerextrema, bojkott och kraftigt publiktapp tycks nu Bokmässan i Göteborg vara tillbaka i gammalt gott slag. Ett överflöd av utställare, bra publiktillströmning, ett brett seminarieprogram, gör Bokmässan till mäktig manifestation av litteraturens mångfald och kraft. Också i år fanns det flera inslag med anknytning till Ångermanland.

Bokmässans seminarieprogram behandlar ett brett spektrum av frågor kring kultur och samhälle. Här finns nära nog något för alla, och skulle man vilja besöka alla intressanta seminarier, skulle tiden omöjligen räcka till.

Men även om bredden är enorm, kan man ändå urskilja en viss trendkänslighet som går igen som en röd tråd. Det talas mycket om Metoo, New Public Management, skolan, integration, hållbarhet, ekoodling, och liknande. 

Nog känns det lite PK (jag är egentligen skeptisk till begreppet), och det var trots allt få seminarier där det brände till ordentligt, det var – som vanligt – mycket samförstånd och konsensus.

Ett berömvärt inslag i år var de så kallade ”poetiska inledningarna” av seminarierna, då en poet inleder med att läsa en dikt som på något sätt anknyter till temat.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar