Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 28 september 2022

Nytt samarbete får musiklivet att blomstra i Härnösand: ”Mycket lyckat koncept”

 


Härnösands Musiksällskaps höstprogram bjuder på ett rekordstort antal konserter, inte mindre än 14 stycken. En annan nyhet i programmet är en föreläsningsserie vid sju tillfällen med en direkt anknytning till höstens konserter. Hemligheten bakom detta generösa utbud stavas samarbete. Musiksällskapet har förenat sina krafter med Härnösands Folkhögskola och Föreningen Nymus.

-          Vi har diskuterat det här upplägget länge, men nu blev det praktiskt möjligt tack vare att vi kan anlita en professionell producent, Jörgen Häll, som annars arbetar som kompositionslärare på Folkhögskolans musiklinje, säger Anders Olsson, mångårig ordförande i Härnösands Musiksällskap.

Efter lång och trogen tjänst tycker Anders att det är på tiden att börja trappa ner. Han har under alla åren arbetat helt ideellt, och menar att det är ohållbart i längden. För att Musiksällskapet ska kunna fortsätta bedriva sin verksamhet på samma höga nivå som hittills krävs det en professionell och avlönad samordnare. Och mer samarbete givetvis.

Upplägget ska nu testas under ett försöksår under höst- och vårsäsongen. Sedan ska det utvärderas, men Anders Olsson är redan nu övertygad om en fortsättning.

Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar