Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 11 februari 2022

Härnösandspremiär – samma dag som restriktionerna försvann: ”Full fart framåt”

 


Det såg ut som en osannolikt skicklig planering. Eller en otrolig tur. Härnösands Musiksällskaps första konsert för vårsäsongen ägde rum samma dag som restriktionerna togs bort.

-          Självklart var det intuition från vår sida, säger sällskapets ordförande Anders Olsson med ett skratt, men skämt å sido, visst hade vi tur, i synnerhet som konserten var ursprungligen planerad till den 8 februari, men av olika skäl fick vi lov att flytta den till den 9.

Det var folkmusikbandet Jaerv från Göteborg som fick äran att inleda den restriktionsfria säsongen, och platsen var Länsmuseet Murberget.

Jaerv är en kvintett med en lite udda instrumentsättning, förutom klassiska folkmusikinstrument som nyckelharpa, fiol, jag antar att flöjt platsar, gitarr i nödfall också, men slagverk måste vara högst ovanligt, för att inte nämna tramporgel – de hade med sig sin egen!

Enligt presentationen spelar Jaerv folkmusik inspirerad av jazz och pop. Influenserna från jazzen var påtagliga, inte minst i improvisationerna och den jazziga rytmen, popmusikens inflytande var svårare att spåra.


Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar