Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 25 september 2021

Publiken jublade på Bryggeriet i Härnösand: "Det var verkligen ett mästarprov"

 


Ale Möller spelar folkmusik. Norrbotten Big Band (NBB) spelar storbandsjazz. Och vad händer och man sammanför dem på samma scen, med musik skriven av Ale? Jo, jazzig folkmusik i storbandstakt. Och ni kan lita på att det svängde rejält på Bryggeriet i Härnösand där de möttes härom kvällen.

Folkmusikern Ale Möller är lekfull och påhittig som få, och tycks kunna spela hur många instrument som helst. Blåsinstrumenten han trakterar går knappt att hålla redan på, och han hänger lika gärna på sig en gitarr eller en mandola.

Mötet med NBB blir ett ett sprakande musikaliskt fyrverkeri. De flesta nummer började lite försynt med folkmusik, sedan kom storbandet in med sin kraftfulla rytm, och cirkeln slöts med en avrundning i folkmusikton.

Det var verkligen ett mästerprov av Ale Möller att inte försvinna i storbandets köttigt maffiga sound med alla dessa virtuosa solon. Istället skapades en egen variant av folkmusikjazz. Det är musik som dialog, eller snarare samtal. Mellan musikerna men även med publiken.


Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar