Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 20 september 2021

Härnösands bibliotek stormades under torsdagen – av dansare: "Ett dynamiskt möte med publiken"

 


Norrdans senaste äventyr tar oss till biblioteksmiljön. Föreställningen med den tvetydiga titeln ”If only I knew” hade premiär i torsdags på biblioteket i Härnösand. Underrubriken är ”En kroppslig stormning av bibliotek i största möjliga tystnad”, och det beskriver ganska väl vad det handlar om.

Det börjar med att gruppen av åtta dansare skriver på varandras tröjryggar. Först tror jag att det är deras respektive namnteckning, som en blinkning åt kändisskapets autografjakt. Men icke.

Jag lyckas inte uppfatta vad som de har skrivit, men tror inte det spelar någon roll. Det viktiga är att var och en är nu bärare av text. Skriven text. Och jag kommer osökt att tänka på mottot: ”Allt är text”.

Så även rörelse. Och hur förhåller sig dansens text till det skrivna ordet? Något svar ges inte, och det kan man inte heller förvänta sig, men bara genom att ställa frågan sätts tankeprocesser igång.

Vilket är väl vad som är meningen.

Dansarna rör sig i olika konstellationer genom lokaliteterna, och det blir till ett oerhört dynamiskt möte med publiken. I vanliga fall sitter åskådarna fast på en given plats, här får de följa med dansarna.


Läs hela texten i Allehanda.se


Foto: Lia Jacobi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar