Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 23 juli 2021

Hyllad debut av Sara Osman: "Fångar det urbana glamourlivets förljugenhet"

 



Allt vi inte sa
Sara Osman
Albert Bonniers förlag

Tre väninnor med på ytan ett perfekt liv. Under ytan är det mindre perfekt. Problemet är bara att allt är yta i deras liv. Sara Osman lyckas fånga i sin debutroman den urbana livsstilens tomhet bland bättre bemedlade unga vuxna i början av karriären.

Framgångsrika studenter från Handels och juridikstudier slavar livet ur sig för att nå toppen. Det är lätt att snubbla på vägen dit, hela deras tillvaro är uppdelad i stränga hierarkier, med den av vinnare och förlorare som överordnad.

Det gäller att bo på rätt ställe, helst i en bostadsrätt – dyrt men vad har man föräldrar till – som ser ut som hämtad ur ett inredningsmagasin, gå ut på de rätta inneställena, med de rätta vännerna, och givetvis med rätt pojkvän.

Det är mycket som måste vara rätt. Och helt okomplicerat är det inte.

/../



Succéförfattare från Västernorrland: ”Jag har alltid tillbringat mycket tid i Kramfors”


Sara Osman är född och uppvuxen i Sundsvall, hennes mamma kommer från Kramfors och pappa från Somalia.

- Jag har alltid tillbringat mycket tid i Kramfors med mammas familj, i stort sett alla storhelger och somrar, säger Sara.

Vid 20-års ålder lämnade hon Västernorrland för juridikstudier i Stockholm. Hon arbetar numera som jurist, och trivs bra med sitt jobb. Skrivandet kom ganska plötsligt, ”från ingenstans”, säger hon, men nu känns det som att hon inte kan låta bli att fortsätta med sitt författarskap.


Läs båda texterna i Allehanda.se


Foto: Calle Stoltz


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar