Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 6 juli 2021

De går på grund i paradiset – snart premiär för Skogsnäs nya sommarteater

 



Vad är paradiset? Finns det ens? Och vad är paradiset för just dig? Det är några stora, tunga frågor som Skogsnästeater ska försöka ge svar på i sin nya föreställning ”Grundstötning i paradiset”. Den har premiär nu på fredag, och spelas på en utescen i en magiskt (paradisiskt)?) vacker miljö i Skogsnäs.

Även om utopier inte står högt i kurs i vår tid är det många som ställer sig frågan om livets mening och söker efter de bästa betingelserna i samhället för att kunna förverkliga det som är var och ens mål.

Skogsnästeater är rimligen sällsynt lämpat för att ge sig i kast med de spörsmålen, byn och kollektivet har sina rötter i ett radikalt ifrågasättande av det bestående, och även om en hel del pragmatisk anpassning har skett genom åren, lever Skogsnäs vidare och kan om ett par år fira sitt 50-års jubileum, och står fortfarande fast vid att välja sin egen väg utanför de upptrampade spåren.

För Lars Svedberg, manusförfattare, skådespelare och musiker, och som har bott i Skogsnäs sedan 1978, finns det en röd tråd i teaterns verksamhet.

- Vi började med dokumentära pjäser om Taråberg och Tjernobyl, sedan blev det ett par mer komiska lagda föreställningar, som följdes av den betydligt mörkare ”På glid mot avgrunden”, den mynnar ut i att människorna måste lämna världen, och det kändes bittert, så i den nya pjäsen går de på grund – i paradiset, säger Lars Svedberg.


Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar