Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 7 januari 2014

Bättre Obscent än aldrigÅrets upplaga av Orevyn i Västansjö har döpts till Obscent. Så värst stötande och oanständigt blir det inte, snarare tvärtom. Tonen anges av Anna-Britta de Walls figur Margot som till tonerna av ”Om du lämnade mig nu” förklarar sin kärlek till hembygden. Det är här drömmarna finns, vi måste vara positiva och inte klaga så mycket.

Men skoja får man så klart göra, det är hela meningen med en revy. Det gör man också med ett friskt humör. Alla de stående karaktärerna från föregående år finns med. Förutom nämnda Margot är det Per-Urban Gradins Algot, som har växt fram som ensemblens jätte, Torbjörn Gradins Helge, och inte minst den raffiga duon Kajsa & Gunhild, med Anna-Britta de Wall och Laila Lundqvist, som även i år är på friarstrået.

Anslaget i Obscent är inte lika lokalt som vanligt, utan mer globalt och universellt. Inte minst driver man mycket med kungahuset. Också Ernst Kirchsteiger blir föremål för gyckel, liksom tröga byråkrater, trötta förvaltningar, ineffektiva myndigheter och svamlande politiker. Partiledardebatten, ledd av Josefine Walther, mellan Dennis Sandberg och Hans Åström, är träffsäkert elak, och det finns all anledning att tro att den inte skulle uppskattas av grannkommunens store son.

Ett politiskt altenativ lanseras av Algot i form av Soffliggarpartiet. Alla godbitarna ska inte avslöjas här, men nog finns det mycket politiskt sprängstoff i det nya partiets förslag, som till exempel idén om stafettjobb i alla branscher.

Naturligtvis finns även lokalt betonade inslag med. Den förbättrade vägstandarden i Västansjötrakten får sin förklaring. Det ges synpunkter på Kramforspolisens arbetssätt, och kommunalrådet står inte högt i kurs i år heller.

För den musikaliska inramningen står en sexmannaorkester under ledning av veteranen Paul Gradin.


Föreställningen spelas fredagar och lördagar under hela januari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar