Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 23 juli 2012

Knallar, konst och kolbullar


Bjärtrå hembygdsförening fortsatte en mångårig tradition med att anordna Bjärtrådagarna under lördag och söndag på hembygdsgården i Nässom.


Ett nytt inslag för i år var ett besök av Ådalsrallyts veteranbilar under lördagen. Under söndagen hade 1962 års konfirmander sin återträff då de kunde fira 50-årsjubileum.

Rekordmånga utställare och knallar från både närområdet och mer långväga från fanns på plats. Som sig bör fanns det en servering, och än en gång lagade Ådalens okrönte kolbullekung Gert Ottosson kolbullar över öppen eld.

Det bjöds också på underhållning bägge dagarna. På lördagen spelade Kramfors svar på Cornelis Vreeswijk, trubaduren Johan Lindström, medan på söndag stod Sune Johansson och Eva-Britt Nyberg-Johansson för musicerandet. För de allra minsta fanns det smådjur att titta på och umgås med, och dessutom ponnyridning.

– Det är viktigt att satsa på barnen, säger Jörgen Carlström, ordförande i föreningen.

Jörgen kunde också konstatera nöjt att tillströmningen av besökare hade varit god under lördagen, säkert mycket tack vare det fina vädret, och man hoppades att det skulle bli minst lika bra på söndag.

Liksom tidigare år hade man satsat stort på en konstutställning med flera lokala konstnärer. Några av dem var Lilian Vesterman som ställde ut akvareller, och Ann-Chatrin Åhlin, som ställde ut oljor, och hennes dotter Madelene som förutom akvareller och akryl även visade upp smycken.

– Det händer att vi säljer ibland, och då blir vi glada och förvånade, sa Lilian Vesterman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar