Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 2 juli 2012

Banankul med Sean


Barn, barn, överallt barn. Det var Familjedag på Parken i Kramfors under lördagen. Helena Bruhns Nylandsbaserade All 2 U stod för arrangemanget.


- Det saknas en arena där unga kan uppträda, många barn sjunger men det finns inga självklara platser där de kan hålla till, säger Helena.

Att det finns ett stort behov gick det inte att ta fel på, trots det dåliga vädret sökte sig mängder med barnfamiljer till Kramfors Folkets park.

Helena Bruhn tycker också att vi ska vara rädda om Parken. Renoveringsbehovet är stort, inte minst när det gäller utescener, och hon hoppas att lördagens evenemang ska bli en sporre att investera i området.

- Parken är en jättefin plats, men tyvärr är det helt dött här, det är viktigt att det händer något här också, säger Helena Bruhn.

Det var ett digert program som det bjöds på. Det började med Småstjärnorna, barn som härmar kända artister. Populärast var förstås Loreen, och inte helt otippat kom Eric Saade som god tvåa. Det var över lag mycket från Melodifestivalen, men kanske viktigast av allt – det var ingen tävling.

Sedan var det godisregn – man ska aldrig klaga på vädret! – och efter det uppträdde de duktiga flickorna från Helenas showgrupp 4U.

Efter en kort paus var det så dags för Familjedagens höjdpunkt, det som alla, både barn och som det verkade också deras föräldrar, väntade på, Sean Banan. Hans show bygger på en skicklig blandning av trallvänlig hiphop, fartfyllt scenshow, och tätt publikkontakt, med inslag av humor som balanserar mellan kiss-och-bajs och skämt som gränsar till förolämpningar, utan att någon gång gå över gränsen.

Responsen var enorm, showen mycket uppskattad, och alla såg ut att stortrivas.

Senare på kvällen var det dans till Strixz, där Helena Bruhn är sångerska. Fast det var för de stora barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar