Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 2 februari 2010

Vinterfest med underhållning på Kombis i Bjärtrå


För fjärde året i rad bjöds det på vinterfest på Kombis i Bjärtrå. Och för andra gången stod Holas musikallinje för underhållningen.

Kombis ägs och drivs av Bjärtrå byalag. Förutom permanenta gäster i huset, som står av stor del av intäkterna, ordnar man också olika aktiviteter. Det är yoga, film, teater, musik, kurser och cirklar.

- Det går inte runt av sig självt, säger Gun Larsson från byalaget.

Vinterfesten har blivit en återkommande tradition. I centrum står gemenskapen i byn, det är ett sätt att träffas och umgås. En värmande tacobuffé kunde intas, vilket uppskattades inte minst på grund av den bistra kylan ute.

Sedan förra året förgylls vinterfesten av underhållning från Hola folkhögskolas musikallinje. Eleverna har övat under hela hösten, och showen på Kombis i Bjärtrå är en säsongsfinal.
Holaeleverna framförde en varierad repertoar med några musikalnummer, lite rock och också blues. Alla inslag var mycket genomarbetade, inte minst koreografin. De snabba klädbyten imponerade.

Musikallinjen på Hola är mycket populär i hela landet. Av tolv elever är bara tre från Ådalen, resten kommer från södra Sverige. Och samtliga var flickor, inte en enda kille i sikte.

- Ja, musikal är nog en tjejgrej, medger skrattande musikläraren Hans-Olov Furberg.


Publicerat i Tidningen Ångermanland 2010-02-01

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar