Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 10 juni 2009

Nya giv från Nya Räddningsverket

I ett pressmeddelande från Räddningsverket, som numera föredrar att kalla sig Nya Räddningsverket, presenterar man sin nya policy för vattenanvändning.
”En ansvarsfull politik innebär att vi en gång för alla måste upphöra med att slösa med vattenanvändningen på det sättet som skett tidigare under lång tid. Det bör vara centralt för verkets, det nya verkets, nuvarande och framtida verksamhet att tillse att vattenbeståndet ständigt är i balans.”
På en presskonferens senare under dagen då det nya verkets nya policy presenterades, svarade presstalesmannen Sixten Rödhane Andersson på en direkt fråga om det kan innebära att man avstår från att släcka bränder:
- Ja naturligtvis! Vi måste ta ansvar, och kan inte bara göra oss av med allt vatten på en gång. Tänk om det börjar brinna i ett annat hus senare och vi har inget vatten att släcka det med! Vi kan inte äventyra våra möjligheter att släcka framtida bränder.
Det är beklagligt om någons hus brinner ner, men bränder uppstår faktiskt helt bortom Det Nya Räddningsverkets kontroll.
Sixten Rödhane Andersson berättade också att det nya verket tänker snarast öppna för möjligheten att upphandla vatten inom EU. Man är inte heller främmande för upphandling av andra tjänster.
Han pekade stolt på den nya larmcentralen förlagd till Plovdiv i Bulgarien, och den kostnadseffektivitet som den har fört med sig.
Rödhane Andersson avvisade bestämt kritiken som har riktats mot centralen, främst för språkförbistring, som skulle orsakat flera tragedier, och sa att många brandoffer har uttryckt stor tillfredsställelse med bemötande i Plovdiv.

Publicerad i Flamman 2009-21

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar