Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 5 december 2023

Härnösandsborna bjöds upp på scenen

 


Pressfoto


Likt brottslingen som återvänder till brottsplats, kommer skådespelare och annat teaterfolk till den ort där det en gång började. På söndag kväll bjöds det på Härnösands teater på pjäsen ”En sorts Hamlet” av Porslinsteatern. Det är en fri teatergrupp som håller till i Gustavsberg utanför Stockholm, och består av idel folk från Ångermanland, främst Härnösand.

Pjäsen är skriven av Emil Roos Lindberg, som också har den stora rollen i föreställningen. Han är ursprungligen från Härnösand, känd för den breda publiken framför allt genom sin medverkan i Utvandrarna, och lokalt kanske främst för sin lysande rollprestation i ”Helvers natt” våren 2019.

Härnösandsbördig är även regissören Christoffer Wallin, medan Stina ”Joza” Johansson har sina rötter i Nordingrå. Med i föreställningen är också Raj Menon, och så vitt jag vet är han inte ångermanlänning.

Emil Roos Lindberg spelar clownen Qonrad som ska sätta upp Hamlet med sig själv i alla roller. Nästan alla i varje fall. Det blir förstås en något annorlunda Hamlet, en sorts Hamlet.

/../

Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar