Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 30 maj 2023

Storpublik på Träakademiens examensutställning

 



Träakademins årliga examensutställning i Kramfors konsthall drog som vanligt en storpublik. Det fantastiska hantverket som framställs av Akademins elever har blivit en käla till stolthet och förundran bland Kramforsborna och även övriga invånare i hela Ådalen. Årets utställning gjorde ingen besviken, och nya spännande trender kunder urskiljas.

På sätt och vis är Träakademins examensutställning en käftsmäll år samtiden. Här presenteras gediget hantverk med hög kvalitet och bestående hållbarhet. Det är raka motsatsen till det mesta som produceras idag, och man kan inte annat än beundra envisheten och övertygelsen hos alla inblandade, både elever och lärare, att i tider av massproducerade varor i låglöneländer, fortsätta att framhärda i sin tro på rejält kvalitetshantverk, med modern design, i hållbara material och lokalt tillverkad.

Sedan är det en helt annan fråga hur denna kvalitet ska kunna göras tillgänglig för den breda allmänheten, tyvärr är det hållbara hantverkets prisnivå oftast sådan att det är bortom ekonomiska möjligheter för gemene man.

Det hänger givetvis till en del samman med tidsaspekten, riktigt hantverk är synnerligen tidskrävande, och det fördyrar inte bara, det blir dessutom långa leveranstider, något som står i skarp kontrast till kraven i vår stressade tidsålder.

Men det gäller givetvis inte enbart hantverk, det är ett större problem för hela vår konsumtion.

/../

Utställningen pågår till och med imorgon onsdag den 31 maj.

/../

Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar