Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 9 april 2020

Höga Kusten Teater flyttar ut på webben med en riktig klassiker i bagaget: "Stora förväntningar"





Coronaviruset tvingar allt fler kulturevenemang att ställa in. Höga kusten teaterförening skulle haft premiär på Gogols ”Revisorn” den 23 april på hemmascenen i Ullånger. Det kommer inte att bli av på grund av pandemin, men kan man inte göra på det gamla vanliga sätter, får man göra på ett nytt sätt.
- Vi hade redan lagt ner så mycket arbete att vi bestämde oss för att fullfölja ändå, med en videoinspelning av föreställningen som publiken kan ta del av via internet, säger Robert Sandström, föreningens ordförande och tillika pjäsens regissör.
Han påpekar att det är särskilt viktigt med kultur i dessa besvärliga och osäkra tider, och Höga kusten teaterförening vill inte svika alla kulturintresserade människor.
Robert är väl medveten att det blir något helt annat att spela utan publik, direktkontakten mellan scen och salong är teaterns själva livsnerv, skådespelarna reagerar på skratt, applåder och andra publikreaktioner, nu blir det inte samma känsla. Med en inspelning får man visserligen möjlighet att ta om där det blir fel, men då tappar man samtidigt just charmen med teaterns omedelbarhet.
- Våra skådespelare är så pass rutinerade att jag tror att det kommer att fungera ändå, jag kan lova en föreställning med högt tempo, repetitionerna har präglats av stor entusiasm, och vi tycker själva att vi har lyckats mycket bra, vi kommer att bjuda på en riktig höjdarföreställning, säger Robert Sandström.


Läs hela texten i Allehanda.se

Foto: Sarita Sandström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar