Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 1 april 2020

Oväntade och spännande skiften på gång inom tidningsvärlden i Ångermanland



                                          EXTRA! EXTRA! EXTRA!



Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda genomför överraskande en redaktionell rockad. Dess mångåriga kulturredaktör Katarina Östholm lämnar sin tjänst och övertar istället jobbet som sportchef på Tidningen Ångermanland.
- Jag har hållit på med det här  så länge att jag nu känner starkt ett behov av nya utmaningar. Och just sporten tror jag kommer att passa mig väldigt bra, säger Katarina.
Hon avslöjar att hennes intressen inom idrottens värld är framför allt hästsport och konståkning, dessutom allt som har med skridskor att göra, bandy, hockey, och även hastighetsskridskor.
Hon poängterar att hon är mycket allround i sitt idrottsintresse, och är egentligen inte främmande för någon sportgren.
Hon vill inte gärna berätta vilka som är hennes favoritlag.
- Det är en hederssak att förhålla mig saklig och neutral, säger Katarina Östholm.
Nu närmast ska hon träffa sina nya arbetskamrater på sportredaktionen, och tillsammans med dem planera framtiden för tidningens sportsidor.
Vem som ska ersätta henne som kulturredaktör är än så långe inte definitivt bestämt, men enligt flera källor har ÖA:s Robbin Norgren fått en förfrågan, vilket han också bekräftar.


- Det är en stor omställning, därför behöver jag lite betänketid, men visst är det frestande, säger Robbin.
Hans intresse inom kulturen är främst av gastronomisk karaktär, han har i många år varit fascinerad av mat som kulturellt uttryck.
Men han är givetvis inte heller främmande för andra konstarter, och berättar att han hyser en hemlig kärlek till opera.
Chefredaktören för TÅ Oskar Nord och hans kollega på ÖA Sandra Bygdén Shameh förklarar samstämmigt att de tror mycket på de kommande förändringarna, det blir en förnyelse och vitalisering av två viktiga bevakningsområden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar