Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 24 mars 2020

Många unga operasångare från Härnösand går vidare till prestigefyllda utbildningar





Än en gång har flera elever från Operastudion Kapellsberg blivit antagna till prestigefyllda utbildningar i Sverige och utomlands. Några har också tilldelats fina stipendier. För utbildningsledaren Helén Lundquist-Dahlén är förklaringen till skolans framgångar enkel:
- Det är helt och hållet tack vare våra duktiga pedagoger!
Helén påpekar att Operastudion Kapellsberg har sedan länge ett grundmurat gott rykte, något som är helt nödvändigt för att kunna locka till sig elever till en skola på en liten ort långt utanför Stockholm.
- Vi har geografin emot oss, och då måste vi kompensera det på något annat sätt, säger Helén Lundquist-Dahlén.
Hon vill särskilt framhäva det arbete som operaregissören Märit Bergvall utför med sceniskt framträdande. På Operastudion får studenterna rika möjligheter att få uppträda i hela och fullskaliga föreställningar inför publik. Det skapar en stor trygghet i agerandet.
- Våra elever överraskar med att inte bara vara vokalt utan också sceniskt väl skolade, säger Helén.
Varje år lägger Operastudions studenter beslag på en stor del av operahögskolornas utbildningsplatser. Så även i år då två av platserna går till Niki Bergman och Astrid Montén.
Den sistnämnda kan dessutom välja mellan flera olika utbildningar, hion har blivit antagen till i tur och ordning: Royal College of Music i London, Royal Conservatoire i Skottland och Operahögskolan i Stockholm.


Läs hela texten i Allehanda.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar