Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 2 januari 2019

Främlingsfientliga fågelskådare och stormaktsdrömmar – vasst och fyndigt när Mittrevyn sammanfattar året som gick




Än en gång har Mittrevyn sammanfattat året som gått. Med frejdig humor, fyndiga vitsar och halsbrytande ordlekar kommenterar man det gångna årets händelser. Ibland kärleksfullt, oftast mindre ömt, alltid vasst och genomskådande.

Tempot är som vanligt högt, agerandet professionellt rakt genom. Annat är inte att vänta av scenrävar som Lars T Johansson och Jens Nilsson, det gäller också revyveteraner som Leif Mattisson – tröttnar han aldrig efter alla dessa år? - Maria Büstedt Svanholm och Tony Könberg.
För förnyelsen står Stina Joza, en erkänt duktig skådespelerska och sångerska, och Sandra Näslund, som med sitt fräcka och uppkäftiga utspel är ett välkommet bidrag i Mittrevygänget.
Tematiskt håller man sig i år huvudsakligen till händelser i Sverige, även om Putins stormaktsdrömmar även denna gång blir vederbörligen hånade till de mäktiga tonerna av den ryska nationalsången.
Inledningsnumret anger tonen, inte minst genom den enkla klädseln med jeans och vit skjorta, hela föreställningen präglas av anspråkslöshet och glimten i ögat. Och ett nära samspel med publiken.
Läs hela texten i Allehanda.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar