Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 8 september 2018

Styrelseledamot kritiserar länsmuseichefen för inlägg mot SD: "Det måste finnas spärrar för en chef på offentlig institution"





Gunnar Westman, moderat politiker i Härnösands kommunstyrelse och ledamot i Murbergets styrelse, riktar i ett facebookinlägg kritik mot länsmuseichefen. Men Jenny Samuelsson får stöd för sitt agerande från flera håll.

Vad är lämpligt för en chefsperson i en offentlig institution att uttala sig om? Chefen för Länsmuseet Murberget har skrivit ett debattinlägg i tidningen (5/9) som tar strid för kulturarv och mångfald som bygger på inkludering och öppenhet. Bland annat kritiserade hon Sverigedemokraternas (SD) kulturpolitik.

Det dröjde inte länge förrän hon fick kritik. På Facebooksidan Härnösand Debatt! skrev Gunnar Westman (M) som sitter i kommunstyrelsen och är ledamot i Murbergets styrelse om Jenny Samuelsson inlägg: 

”Principiellt anser jag att det är olämpligt att en chefstjänsteman för en offentlig institution i sin tjänst uttalar sig så kritiskt mot ett utpekat politiskt parti. Det kan nu ifrågasättas om Murberget tar partipolitiska hänsyn i sin verksamhet. Förtroendet för länsmuseets politiska opartiskhet i sin verksamhet kan nu komma att ifrågasättas.”

Jenny Samuelsson tillbakavisar kritiken.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar