Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 26 februari 2011

Musikaljätte med Holas elever


Musikalelever från Hola Folkhögskola bjöd på konsert med Andrew Lloyd Webbers sånger på Babelsberg igår kväll. Programmet var en blandning av känt och mindre känt av musikalgiganten. Konserten är en del av elevernas utbildning.

Egentligen heter linjen sceniskt förberedelseår, men som deras lärare Hans-Olov Furberg förklarade håller man på med sång, dans och teater, och då blir det just musikal. Varje höst och vår sätter eleverna upp en lite större föreställning.

- Och vår det blir det för vår del när vi har passerat jul, skrattar Hans-Olov.

Anledningen till att man valde just Andrew Lloyd Webber är att man vill hylla musikalgenrens giganter. Tidigare hade man satt upp en föreställning med den andra stora namnet inom musikteatern, Stephen Sondheim, kanske inte så känd i Sverige, men närmast helgonförklarad i USA.

- Lloyd Webbers produktion är så enormt stor att det var svårt att välja. Samtidigt ville vi att det skulle bli lite av en utmaning, och bestämde oss därför för de inte så kända musikalerna, berättar Hans-Olov Furberg.

Bland annat sjöng man några sånger från Lloyd Webbers senaste musikal, ”Love never dies”, som hittills har bara spelats i England, och är en fortsättning på megasuccén ”Fantomen på operan”.

Eleverna på Holas musikallinje kommer från hela Sverige, även om årets upplaga är mest Norrlandspräglat. Hans-Olov Furberg tyckte också att det var glädjande med fler killar, i år var de två, vilket är en ökning med 200 procent mot förra året!

- Den här årgången är en mycket homogen och sångstark grupp, sa Hans-Olov.

Det är bara att instämma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar