Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 21 mars 2023

Helig natur och Kramforslitteratur på välbevakad Littfest

 


Än en gång har Littfest, eller Umeå internationella Litteraturfestival som det officiella namnet numera lyder, levt upp till beskrivningen som Sverige största – och bästa – litteraturfestival. Det är faktiskt svårt att bli kvitt känslan att Littfest blir bara bättre och bättre för varje år. 

Årets upplaga har dessutom fått – äntligen!  - nationell uppmärksamhet genom ganska rejäl bevakning i riksmedia: radio, tv och tidningsdrakar från Stockholm. Den uppställning av svenska och internationella författare som Littfest kan uppvisa är verkligen imponerande, Jamaica Kincaid, Marie Darrieussecq, Joe Sacco, Johannes Anyuru, Jens Lapidus, Kristina Sandberg…bara för att nämna några. 

Även om skönlitteraturen har en huvudroll under festivalen finns det också utrymme för diskussion för angelägna samhällsfrågor, inte minst med bäring på Norrland och dess problematik.

Skogsnäringen har en stor betydelse för Norrland, och seminariet om just skogens roll, med DN:s grävreporter Lisa Röstlund som har skrivit den omtalade boken ”Skogslandet” och renskötaren, aktivisten och poeten Jörgen Stenberg från Malå, med Po Tidholm som samtalsledare, tilldrog sig stort intresse.

/../
Läs hela texten i Tidningen Ångermanland



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar