Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 5 april 2022

Internationell festival till Mannaminne i sommar – med massor av artister



Det våras för Mannaminne! Planer smids för fullt för sommaren. Programmet tjuvstartar redan den 1 maj med en återinvigning av Anders Åbergs utställning ”Land du välsignade”. Tack vare olika samarbeten kommer det att bjudas på ett fantastiskt program med en konst- och musikfestival som absolut höjdpunkt.

Festivalen, som äger rum 21–23 juli, arrangeras i samarbete med North Cultitude 6263, och bakom det står Mannaminnes egen projektledare konstnären Andreas Brännlund.

North Cultitude 6263 är ett nätverk för musiker, konstnärer, andra kulturutövare och kulturorganisationer längs med 62:a och 63:e breddgrader.

-          Till festivalen kommer musiker och konstnärer från Finland, Norge, Färöarna och inte minst Sverige. Vi har också nära samarbete med ryska musiker från Sibirien, men tråkigt nog finns det ingen möjlighet för dem att vara med i år, säger Andreas Brännlund

Programmet för festivalen är så späckat att det är svårt, ja nästan omöjligt, att lyfta fram några enskilda punkter. Det blir i alla fall träskulptur, ljudkonst, keramik, dockmakeri, måleri och skulptur.

Musikprogrammet är om möjligt ännu digrare.

Läs hela texten i Tidningen Ångermanland 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar