Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 8 juli 2020

Konstsommar trots allt – galleri håller öppet i Nordingrå: "Helt opåverkade av pandemin är vi inte"





Galleri Orsta i Nordingrå håller konstens fana högt också i pandemins tider. Som föregående år blir det sex veckor av utställningar med nya konstnärer från varje lördag. Givetvis med ett strikt iakttagande av försiktighet och social distansering.
- Helt opåverkade av pandemin är vi förstås inte, elva redan inbokade konstnärer har av olika skäl hoppat av, säger galleristen och konstnären Carin Hedlund.
Hon lyckades så där fem i tolv fylla på med sex nya namn. Skillnaden mot tidigare år är framför allt att variationen av tekniker bland utställarna är mycket mindre. Om det brukade finnas skulptur, textil, keramik, med mer är det i år nästan bara måleri – framför allt mycket akvarell, förutom foto av Kent Nordin mellan den 11 och 17 juli, då han ställer ut samtidigt med Birgitta Nordins akvareller och akryl.
Coronapandemin har tvingat galleriet till vissa begränsningar: maximalt fyra personer får vistas inne åt gången, och avstånd på två meter ska givetvis hållas. Kommer det fler bjuds man att snällt vänta utanför. Konstnärerna finns utanför, och alla är välkomna att samtala med dem, men på behörig distans.


Läs hela texten i Allehanda.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar