Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 4 maj 2020

Inte bara kris – coronapandemin ger utrymme för kreativitet: "Viruset slår upp nya dörrar"





Coronaviruspandemin är ett elände utan dess like, den tvingar kulturevenemang att ställa in på löpande band, den berövar kulturarbetarna livsviktiga inkomster – men den skapar också arbetsro för det lustfyllda skapandet.
Konserter, utställningar, allt det som hör till kulturarbetarnas vardag har upphört, bisysslor för brödfödan, något som de flesta kulturarbetare tvingas att ägna sig åt för att dryga ut sina magra inkomster, de finns plötsligt inte att tillgå.
Lägg därtill den så gott som totala isolering som gäller för personer i riksgrupper.
Det är på många sätt en alldeles förfärlig situation, men paradoxalt nog öppnar den samtidigt för möjligheter att kunna ägna sig åt det som alla kulturarbetare vill mest av allt: att skapa utan störande distraktioner.
David Wahlén, musiker, körledare, kantor, med mera, från Örnsköldsvik berättar att alla offentliga framträdanden för hans vidkommande – liksom för alla andra – är inställda. Det repeteras i smågrupper i liten skala, men det är också allt. Det är en besvärlig situation och längtan tillbaka till ett normalt tillstånd är stor.

Läs hela texten i Allehanda.se

Foto: Katarina Östholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar