Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 6 februari 2019

Premiär för High Coast Art Festival – trotsade vinterkylan med ljus och dans





Premiärupplagan av High Coast Art Festival i Örnsköldsvik bjöd på ett urval konstnärliga uttryck kopplade till temat Ljus. På ett tiotal ställen i stadskärnan visades på fredag och lördag efter mörkrets inbrott olika former av framför allt videokonst. Tyvärr blev det ingen publiksuccé.

Utanför Oskarsgallerian där studenter från konsthögskolan i Umeå visade sina filmverk i en rullande loop gapade det helt ödsligt. Det såg inte mycket bättre ut på Torget där Herman Lohe utanför Waynes Coffee visade sitt kongeniala videoverk ”Dancing with Nympheas” om relationen mellan stad och land, kultur och natur, till ackompanjemang av spännande elektronisk musik.

Och lika ödsligt var det på Nygatan där Antti Savelas ”The Pianist” projicerades något otydligt till mäktiga pianotoner av Beethoven.

Lite större intresse ägnades Helena Byströms installation ”Huset vaknar till liv” på Storgatan 8. Den fantastiska men så sorgligt misskötta byggnaden fick plötsligt liv med gåtfulla personer som rörde sig bakom fönstren i ett oförutsägbart mönster.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar