Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 27 februari 2019

Ett babianvrål och en rykande fagott – Fredrik Högbergs "Baboon Concerto" gör succé på nätet





När fagottisten Sebastian Stevensson vann Stora Solistpriset 2017 var en del av belöningen att Fredrik Högberg skrev en konsert särskilt för honom. Sebastians underhållande videoklipp som gör reklam för konserten har blivit en viral succé på Facebook.

-        Stora Solistpriset är det förnämsta priset för unga musiker och sångare inom det klassiska facket i Sverige, berättar Fredrik.

Konserten, ”Baboon Concerto”, hade sitt uruppförande med Göteborgssymfonikerna våren 2018, och blev en stor framgång för Sebastian med stående ovationer. Det kan möjligen också leda till vidare samarbeten i Göteborg för Fredrik, även om det är ganska vagt än så länge.

Nu har turen kommit till Köpenhamn för fagottkonserten. Det är lite av hemmaplan för Sebastian Stevensson, han arbetar som solofagottist i Danmarks Radio Symfoni-Orkestret och undervisar vid Det Danske Kongelige Musikkonservatorium.

I Danmark är det mycket vanligt med streaming av musik, och att spela in små, korta videoklipp för att göra reklam för konserter. Sebastians lilla film om ”Baboon Concerto”, där han förutom att spela också vrålsjunger och använder fagotten som pipa, har blivit en stor viral succé, med över 10 000 visningar hittills.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar