Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 18 juli 2021

Konsten blommar i Nordingrå – fullbokat när Ateljé Orsta fyller 15 år: "Har en kölista"

 


Sommarutställningar i Ateljé Orsta har blivit något av en institution inte bara i Nordingrå utan i hela Ångermanland. Sedan 2006 har det bjudits på fin konst i Carin Hedlunds lilla galleri. Också i år kan man ta del av en härlig blandning av olika stilar och tekniker under sex sommarveckor.

- Första veckan har gått över förväntan, många besökare, och dessutom en hel del nyfikna fotvandrare som stannar till, två av dem har faktiskt köpt var sin tavla, säger Carin Hedlund.

Numera finns det tre utställningslokaler, Stallet, Vebon och Loftet. Varje lördag byter man utställare. Det betyder att under de sex sommarveckorna kan man beskåda verk av inte mindre än 18 konstnärer. Nästan i alla fall, det blir ”bara” 17, eftersom en konstnär ställer ut två gånger, nämligen Carin Hedlund själv.

Det blir en imponerande bredd, liksom föregående år, givetvis med undantag för förra året. Måleri i olika tekniker, akryl, olja, akvarell, teckning, collage, textilkonst, foto, och så alla möjliga blandtekniker förstås.

/../

Hela programmet hittar ni på: Aktuellt | Ateljé Orsta (ateljeorsta.se)


Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar