Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 24 september 2024

”Det är låtsasjobb med skitlön”

 



Folkbokförd i rännstenen
Tommy Sundvall
Galago

Äventyren i senkapitalismen fortsätter för det dysfunktionella vänparet Morris och John, med benägen hjälp av deras kompis Hunter, ”Snäll men skum”. Kramforsförfattaren Tommy Sundvall skildrar åter den växande gruppen av medborgare som har hamnat i samhällets marginal, de som är ”bokförda i rännstenen”.

Morris och John är i ständigt behov av pengar, beredda att ta vilket jobb som helst, men dessvärre är det enda som erbjuds i ett samhälle där gränsen mellan lagligt och kriminellt har blivit allt mer flytande är så kallade gig-jobb, eller med Morris ord ”appbaserade låtsasjobb med skitlön”.

Vännernas levnadsmotto är ”Inget kaos”, och naturligtvis blir det hela tiden precis tvärtom. De hamnar ständigt i de mest märkliga situationer där det bara kan gå åt skogen. Otur? Javisst, för den fattige blåser det alltid motvind. Men det är mer än så. Morris och John vägrar att acceptera tjyvsamhällets regler. De hyser en stark känsla av solidaritet, dels med varandra, trots allt tjafs, men också med samhällets svaga och utstötta.

/../

Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar