Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 1 april 2021

Nylands Järn ska ut på turné - Wembley nästa



Efter ett drygt år av total stiltje på livekonsertfronten kan Nylands Järn meddela en sensationell nyhet. Kramforsbandet har bjudits in till en Englandsturné! Paradoxalt nog är det tack vare streamingen, framtvingad av pandemin, som bandet får den unika möjligheten.

- Det var av en ren slump som en brittisk arrangör råkade se inspelningen av vår konsert på Brygghuset, säger Nylands Järns frontman Fredrik Högberg.

Och det var inte vilken arrangör som helst, utan den legendariske Arthur MacJokson, demonfixaren som har varit drivande bakom de flesta stora rockturnéerna i Storbritannien de senaste 40 åren. Rolling Stones, Rod Stewart, Iron Maiden, Arvingarna, bara för att nämna några av de mest bemärkta.

- Det finns ett stort sug efter live musik i hela världen, och det är enastående chans för att oss att visa upp oss inför den globala rockpubliken, säger Fredrik Högberg.




Han sticker inte under stol med att Nylands Järn hoppas på många inbjudningar till flera olika länder. MacJokson har ett vidsträckt kontaktnät i många länder, och redan nu har preliminära förhandlingar inletts med konsertarrangörer från bland annat Japan, Australien, Kina, Bangladesh och Kosovo.

- Jag vet att samtal förs med intresserade parter i flera länder, det här kommer utan tvekan bli vårt internationella genombrott, säger Fredrik Högberg, inte utan en viss stolthet i rösten.

Turnén planeras pågå i tre veckor, och inte mindre än 16 konserter ska ges i lika många städer. Liverpool, Manchester, Birmingham, Leeds, Bristol, Nottingham, Sheffield, Newcastle. Av olika skäl blir det inga konserter i Skottland, Wales eller Nordirland. I varje fall inte den här gången, något som Nylands Järn beklagar.




Däremot är man mer än nöjd med turnéns kulmen – en avslutande konsert på den klassiska arenan Wembley.

Fredrik Högberg har förvisso varit internationellt verksam i egenskap av tonsättare, men också för honom är det något särskilt att få uppträda på just Wembley.

 - På högstadiet när vi spelade fotboll sa min gymnastiklärare Tom Prahl (sedermera framgångsrik tränare för Malmö FF; redaktionens anmärkning) hånfullt att jag aldrig kommer till Wembley. Tänk så fel han hade! skrattar Fredrik Högberg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar