Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 8 september 2020

Nya grepp med Bollsta Blues – musik på älven lockade publiken ombord på Ådalen III



Bollsta Blues har haft ett tungt år, och har drabbats dubbelt upp. Först ställde coronapandemin till det precis som för alla andra, sedan förlorat man sin spellokal när Bollsta Folkets hus tvingades att slå igen. Men nu är man tillbaka på banan igen, och lät höstprakten lysa upp coronamörkret med en blueskryssning med Ådalen III. Visserligen med alla restriktioner och begränsningar, men musik på älven kan aldrig vara fel.

Föreningen Bollsta Blues drogs igång av några lokala bluesentusiaster, bland annat Ragnar Forsberg och Bengt Forssell. Ragnars son Daniel som hade bott flera år i Stockholm hade där byggt upp ett vidsträckt nätverk av duktiga musiker, och kunde därför ta upp flera kända namn till Bollstabruk.

- Jag har alltid haft en fot kvar i Kramfors, och därför känns det kul att få göra något för hembygden, säger Daniel Forsberg.

Samarbetet med Rose-Marie och Nils-Olov på Bollsta Folkets hus fungerade mycket bra, och blueskvällarna där var synnerligen uppskattade, med långväga besökare från både Örnsköldsvik och Sundsvall. Tills coronapandemin ödelade allt.

Så småningom dök ändå tanken upp att försöka komma igång, och kontakt togs med Jerry Larsson som driver Ådalen III, och han nappade direkt på idén.


Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar