Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 6 september 2019

Välbesökt Höga Kusten Filmfestival med internationell prägel: "Ambitionen är att presentera en nyhet varje år"





Den fjärde upplagan av Höga Kusten Filmfestival blev en ny framgång. Ett spänstigare programupplägg, egen festivalbuss, och servering på plats bidrog ytterligare till att göra festivalen till en attraktiv händelse för filmentusiaster. Höga kusten (Lunde/Kramfors/Ådalen/Västernorrland) har befäst sin ställning som ett viktigt centrum för independentfilm.

Nytt för i år var festivalbussen som till självkostnadspris hämtade upp hågade festivalbesökare hela vägen från Nordingrå fram till Lunde Folkets hus. Tyvärr blev denna service inte nyttjad i allt för stor utsträckning, det var bara ett fåtal som passade på att åka med.

Desto fler var det som uppskattade serveringen inne på Lunde Folkets hus, som sköttes av Svanö Kulturförening.

-          Organisatoriskt har det flutit på mycket bra i år, framför allt är jag nöjd med vårt samarbete med Lunde Folkets hus och Svanö Kulturförening, säger Jonatan Brixel Petré, festivalgeneral och initiativtagare till festivalen.

Han tyckte också att publiktillströmningen var tillfredsställande, det kom ungefär lika många som förra året, då festivalen var mycket välbesökt.

Det var framför allt fredagens program som lockade många till Lunde, under lördagen var det mer utspritt, besökare kom och gick mest under hela passet som sträckte sig från klockan två till strax efter nio på kvällen.

Årets program var något nerbantat och mer komprimerat än förra året, med lagom avvägda block med fyra-fem filmer vardera. Det blev mindre långdraget, och bjöd på välkomna pauser mellan blocken för samtal, diskussioner och social samvaro.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar