Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 23 juli 2023

Audiovisuellt och experimentellt på Nonagon-festivalen på Svanö

 


För tredje året bjuder Nonagon-festivalen på ett digert program i dagarna två vid Cisternerna på Svanö. Artister från både Sverige och utomlands presenterar konst och musik med fokus på audiovisuella och experimentella uttryck.

-          Vi har hittills fått en mycket positiv respons på festivalen och hoppas förstås på att det blir ännu bättre i år, säger Tove Nowén från den arrangerande föreningen, som också den givetvis heter Nonagon.

-          Samtidigt måste vi ha en begränsning av publikantalet, det har att göra med att den unika återklangen i Cisternen påverkas av publikens storlek.

Det kommer tillräckligt många ändå, både från lokalområdet och från resten av landet. En del reser med en specialchartrad buss från Stockholm.

Tove Nowén berättar att förra årets festival hade ett tajt schema, vilket upplevdes som stressande av många. I år har man därför försökt att ha ett luftigare program, med större möjligheter till umgänge, med bland annat en utescen med olika musikstilar som jazz, punk och techno och tillfälle till dans.

-          Det hålls en konstutställning och performance i den ena Cisternen, medan det spelas musik och visas film i den andra mindre Cisternen, och workshops hålls på flera olika ställen, säger Tove Nowén.

Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar