Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 10 september 2019

Naturfotografi, konst och träsnideri – kreativ mångfald på Kramfors konstdag: "Bredden är enorm"





Kramfors konstdag är en mötesplats där länets konstnärer, företrädesvis de icke professionella, får ett tillfälle att träffa den breda, konstintresserade, publiken. I år fanns 18 konstnärer på plats, några från Sundsvall var anmälda men fick förhinder i sista stund, och därför var enbart Ådalen representerad.

Kramfors konstdag startade för ett tiotal år sedan, och hölls då utomhus på torget i dagarna två.

-          Inte helt oväntat drabbades vi av dåligt väder, och tvingades då att flytta in till Kramfors konsthall, något vi som snabbt insåg var att föredra framför den högst osäkra chansningen på hyfsad väderlek ute, säger Carl-Gerhard Lindberg från Kramfors konstförening.

Då bestämdes också att flytta konstdagen från vår till höst, från maj till september. På begäran av flera konstnärer beslutade man dessutom att koncentrera evenemanget till en enda dag, istället för två som kändes splittrat och utdraget, utan att tillföra något.

Det är mest amatörer som ställer ut, det är deras chans att få komma ut och visa upp sitt skapande, ”med ambitioner och engagemang”, och att få möta direkt en potentiell publik.

Spännvidden när det gäller teknik, stil, motiv, material är mycket stor. Att visa upp mångfalden i det konstnärliga skapandet är förstås en av poängen med konstdagen.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar