Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 5 december 2011

Traditionell skyltsöndag i Nyland och Ullånger


Andra advent var det dags för skyltsöndag i de mindre samhällena utanför centralorten. Både Nyland, som tjuvstartade på lördag, och Ullånger bjöd på traditionella aktiviteter och generösa öppettider i affärerna.

I Nyland var det inomhusmarknader på Folkan och på Tingshuset. På planen mitt emot Nylands Järn hade föreningarna försäljning, lotterier och olika tävlingar. Här fanns också ponnyridning för barnen. Helena Bruhn var konferencier. Elever från Hola Folkhögskolas sceniska förberedelseklass bjöd på underhållning, och sedan sjöng Lucia med sina tärnor.

Nytt för i år var att man hade bytt dag till lördag, något som tydligen var ovant för Nylandsborna. Det dåliga vädret med underkylt regn skrämde också bort många, och gjorde att dans kring granen fick ställas in på grund av risk för halka.
Skyltlördagen i Nyland avslutades med den traditionella julkonserten i Tingshuset.

I Ullånger bjöd Företagarföreningen på glögg, medan lokala föreningar hade försäljning längs med huvudgatan, som var dekorativt upplyst med brinnande ljus.
Det var gissningstävlingar i butikerna, julmarknad under tälttak, det var aktiviteter på Generationernas hus, kulturskolans brassorkester stod för underhållningen, och sedan kom självaste jultomten och delade ut julklappar.

Inne på Hildas bageri var det ful rulle. I år hade dessutom Jeltsjes chokladpraliner, Östanö skafferi och Norabygdens honung hyrt in sig i lokalerna. Jeltsje själv var mycket nöjd med dagen:
– Juletider är chokladtider, det har varit full fart för oss ända sedan november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar