Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 8 mars 2010

Succé igen för Vinterfest i Kramfors


Solen sken över Kramfors när Vinterfesten fortsatte på lördagen. Kramforsborna gick man ur huse för att ta avsked av vintern och fira den första riktiga vårdagen. Vinterfesten bjöd på ett rikt urval olika aktiviteter för alla åldrar och smaker.
Vilken dag! En succé tål att upprepas. Förra året ställde kommunalrådet Jan Johansson i utsikt att Vinterfesten ska bli ett återkommande evenemang i Kramfors. Så har det blivit.
Förra årets fest hölls för att fira att järnvägsbygget skulle ta sin början. I år finns det enligt Jan Johansson ännu mer att fira:
- Dels håller tidsplanen, och bara det är skäl nog att jubla. Dels har vi flera viktiga händelser på gång i Kramfors.
Jan Johansson räknar upp dem alla: Kramforsskolans nya restaurang ska invigas, till sommaren ska gamla bussterminalen rivas, och flytta till nya Resecentret, som ska invigas av kungen den 28 augusti. Inte långt därefter ska bowlinghallen öppna. Dessutom hoppas Johansson att till hösten kunna ta ett beslut om byggande av en ny skola på Skarpåkern.
- Nästa gång det kommer befolkningsstatistik från SCB ligger Kramfors på plus, säger Jan Johansson, och låter nästan hotfullt bestämd.
Kommunalrådet tror också att läget på arbetsmarknaden borde lätta snart.
Jan Johansson var djupt imponerad av hur Kramforsborna ställer upp för Vinterfesten, och hoppades att samma anda skulle fortsätta i andra sammanhang.
Vinterfesten bjöd på mycket underhållning. Det lokala kultbandet Great Hansson spelade, senare uppträdde också Studio 3. Frosty Demons från Ullånger visade upp sin skotershow med hisnande akrobatiska nummer, som tog andan ur åskådarna. Kockduellen mellan Hemköp och Konsum spred härliga matdofter över stan.
I tältkåtorna på torget serverades mat och dryck.
För de minsta fann det miniskoteråkning, turer med hundsläde, ponnyridning och aktiviteter på biblioteket. För de större visade hemvärnets Ångermanlands bataljon upp sig och sina häftiga fordon. Det var lite otäckt med alla vapen, och av någon obegriplig anledning viftade de också med amerikanska flaggan.
Ungdomsgårdarna höll öppet länge. Det var disco och underhållning till sena natten.
Många hoppades att Vinterfesten är ett arrangemang som har kommit för att stanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar