Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 2 maj 2024

En gång, aldrig mer – unik premiär i Härnösand

 



Ett proffs, elva amatörer. Norrdans senaste satsning är ett så kallat community-projekt under namnet ”Rota runt på lämpligt sätt”. Premiären i lördags är också den enda föreställningen, och blir på så vis också helt unik.

I communityprojekt arbetar konstnärer tillsammans med invånarna för att lyfta fram och spegla deras verklighet. Det är inte första gången som Norrdans arbetar på det här sättet, första gången var 2020 med ”Öm.tålig”, två år senare skapades ”female (with) space”.

Det är fascinerande – och inte minst högst berömvärt – hur Norrdans med sin internationella ensemble och globala samarbeten, satsar också på lokala projekt, mitt i den ångermanländska myllan.

En av Norrdans internationella dansare är britten Jonathan Starr. Efter flera år i Härnösand kommer han att lämna Norrdans till sommaren, och ”Rota runt på lämpligt sätt” är lite av en avskedsföreställning. Idén till community-projektet föddes under en sjukskrivning, och då skapade han koreografin, och dessutom komponerade själv musiken.

/../

Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar